Institutioner

 • Ersta Sköndal Högskola

  ESH
  Högskolan bildades den 1 januari 1998 genom sammanslagning och integrering av högskoleutbildningar, forskningsverksamheter och vidareutbildningsprogram vid Ersta diakonisällskap och Stiftelsen Stora Sköndal. Högskolan finns på tre campus – Campus Ersta, Campus Sköndal och Campus Bräcke – med tillsammans ca 1400 studenter. Högskolan är inne i en expansiv fas vad gäller nya utbildningsprogram, fort- och vidareutbildning, forskning samt internationalisering. Socionomutbildning […] Ersta Sköndal Högskola har 3 kurser inlagda just nu.

 • Göteborgs universitet

  1280194_LO_SAMFAK_leftNEG
  Göteborgs universitet har nästan 39 000 studenter och mer än 5000 anställda. Göteborgs universitet är därmed ett av de största universiteten i Nordeuropa. Vi är också ett av Sveriges populäraste universitet med flest sökande till många program och kurser. Forskning och utbildning bedrivs idag vid ett fyrtiotal institutioner inom de flesta vetenskapsområden vilket gör oss till […] Göteborgs universitet har 16 kurser inlagda just nu.

 • Karlstads universitet

  karlstad
  Karlstads universitet är ett av landets yngsta. Det gör oss lite modernare, lite modigare. Vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.Karlstads universitet bildades 1999 och har idag drygt 1 200 anställda och cirka 12 500 studenter. Erfarenheten av att utbilda sträcker sig dock ända tillbaka till 1843 då lärarutbildningen startade. Karlstads universitet utmärks av en balans […]

 • Linköpings universitet

  Linköpings universitet, LiU, är ett av Sveriges större lärosäten med 27 600 studenter och 3 800 anställda. Med en tradition av förnyelse och öppenhet för samverkan över gränser är vi med och bygger morgondagens samhälle. Sedan starten i slutet på 60-talet har LiU varit en förnyare som skapat nya utbildningar och nya sätt att angripa forskningsproblem. Vi har också alltid […] Linköpings universitet har 6 kurser inlagda just nu.

 • Lunds universitet

  lund
  Lunds universitet är ett av Europas ledande lärosäten. Här växer morgondagens studie- och forskningsmiljöer fram ur en stark historia och tradition. Vi utbildar och forskar inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater. Genom samverkan med omvärlden ser vi till att kunskap och innovationer kommer samhället tillgodo. 47 000 studenter och […] Lunds universitet har 27 kurser inlagda just nu.

 • Mittuniversitetet

  Miun
  Mitthögskolan bildades den 1 juli 1993 genom att Högskolan i Sundsvall/Härnösand och Högskolan i Östersund beslutade att gå samman.  I september 2002 invigdes ett nytt campus i Östersund. Här finns cirka 3 700 av Mittuniversitetets studenter. Det långsiktiga målet var att skapa ett universitet i Mittsverige, så den 1 januari 2005 blev Mitthögskolan Universitet.  Mittuniversitetet har idag campus i  Sundsvall, Östersund och […] Mittuniversitetet har 1 kurser inlagda just nu.

Välkommen

SocialVetenskap.se presenterar massor av ny forskning om socialt arbete här på sidan och i vårt nyhetsbrev! Välkommen att följa den ständigt pågående uppdateringen och att söka på "ditt" ämne i biblioteket. Vi tipsar också om kurser på avancerad nivå i socialt arbete.

Allt gott!
Kristina Granath 

Copyright SocialVetenskap 2012